Zprávy

Před rokem jsem přišel s nápadem pod názvem Toulky smečenskou historií, který mi v březnu minulého roku zhatil koronavirus, a tak jsem se rozhodl právě dnes začít můj nový počin. Měsíční pořad Toulky smečenskou historií o historii našeho města nebo s ním spjaté. V prvním díle jsem se zaměřil na vznik Smečna a jeho názvu + bývalé části Muncifaj....

Do České republiky se dostal 7. ledna nového roku 2021 s chladnějším počasím také sníh. Ve výjimce není ani Smečno, které se ačkoliv nachází v nížinách, tak i přes chladné dny sníh neroztává.

4. adventní neděle přinesla do Smečna před kostel Nejsvětější Trojice živý betlém. Jako minulý rok, i tento rok si mohli děti a dospělí pohladit velblouda či kozu a přinést jim něco dobrého na zub.

Římskokatolická farnost ve spolupráci s Městem Smečno pozvalo veřejnost na slavnostní požehnání atributů sochy sv. Jana Nepomuckého u kostela Nejsvětější trojce.

Žáci základní školy ve Smečně jako jiní po celé ČR zůstávají doma. Od jejich třídních učitelů dostávají elektronické týdenní plány, které musí splnit. Záleží na učiteli, jestli požaduje úkol už ve středu nebo až do konce týdne.

Kvůli aktuální situaci nabízím pomoc všem občanům Smečna. Pomoc nabízím nemocným a starým lidem s nákupem základních potravin. Mile rád Vám pomohu.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky